Festivalul CRAIOVA SCIENCE – 140 de la naşterea lui George Constantinescu

Cu ocazia celebrării a 140 de ani de la naşterea celebrului inventator George Constantinescu, Asociaţia Science & Technology, Muzeul Olteniei, Casa de Cultură Traian Demetrescu, Universitatea din Craiova şi revista Ştiinţă & Tehnică cu sprijinul Primăriei Craiova şi a Consiliului Judeţean Dolj organizează marţi, 26 oct. 2021 prima ediţie a festivalului CRAIOVA SCIENCE.

Evenimentul va debuta la orele 11.00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean, cu vernisajul expoziţiei ”140 de ani de la naşterea inventatorului George Constantinescu”, precum şi cu lansarea primului număr al suplimentului de ştiinţă CRAIOVA SCIENCE.

De la orele 14.30 se va derula o suită de conferinţe online, structurate pe trei nivele: Craiova oraş smart, viaţa şi opera inventatorului George Constantinescu şi conferinţe despre spaţiu, astronomie şi univers susţinute de cei mai cunoscuţi animatori de ştiinţă.
Conferinţele vor putea fi urmărite live, pe internet https://www.facebook.com/StiintasiTehnica sau înregistrate, la adresa https://www.youtube.com/c/StiintaTehnica


Academicianul George (Gogu) Constantinescu, fiu al Craiovei, a realizat peste 400 de invenţii care au schimbat istoria mecanicii şi sunt aplicate şi azi cu deosebit succes de către marile companii. Puţini ştiu că România figurează pe locul al doilea în lume la Secţia de Creaţie şi Creativitate de la etajul 32 al sediului ONU, din New York. Mai mult, prin aplicarea teoriei sonicităţii, inginerul Constantinescu a grăbit sfârşitul primului război mondial cu un an. De asemenea, inventatorul Gogu Constantinescu este menţionat printre cei “17 pionieri pe calea progresului” într-un tablou publicat în anul 1926, de revista britanică “The Graphic”, cu personalităţile ştiinţifice din perioada 1900-1925, alături de Einstein, Kelvin, Graham Bell, Edison, Marconi, Marie Curie.

Festivalul CRAIOVA SCIENCE – 140 de la naşterea lui George Constantinescu
Scroll to top